kratka scena 2020

19.-20. avgust, fekk festival
& 26.-27. avgust, Kino Otok - Isola Cinema

Poziv za scenarije je podaljšan
in bo potekal do 3. avgusta 2020, do polnoči.

 

Vabimo vas, da se prijavite na letošnjo, že peto KRATKO SCENO - prvo in edino scenaristično delavnico v Sloveniji, ki je namenjena razvoju scenarijev kratkih igranih in animiranih filmov.

 

KAJ JE KRATKA SCENA?

 

Večdnevna intenzivna delavnica, ki bo letos potekala v dveh sklopih. Najprej v osrednjem delu festivala kratkega filma FeKK – 19. in 20. avgusta v MSUM in se nato nadaljevala na 16. filmskem festivalu Kino Otok – Isola Cinema – 26. in 27. avgusta v Izoli. Vključevala bo spoznavanje teorije in prakse scenaristične obrti, razvoj in pisanje scenarija za kratki film. Poudarek je na delu v skupini z ostalimi udeleženci in na individualnem delu z mentorjem.

 

Kratka scena je odlična priložnost, da preizkusite in nadgradite znanje scenaristične obrti, obenem pa ponuja priložnost, da se povežete s člani filmske skupnosti in s strokovnjaki, ki bodo z vami delili svoje izkušnje. Majhno število izbranih udeležencev daje mentorjem možnost za tesnejše in bolj poglobljeno delo na individualni ravni, vsi pa se dodobra spoznajo s s scenariji ostalih sodelujočih, kar omogoča, da prejmete kvalitetnejši “feedback”.

 

Veseli smo, da so za udeleženci preteklih delavnic že uspešno izpeljani filmski projekti, ki so bili razviti pri nas - na Kratki sceni!

 

o mentorju

 

Letošnji mentor Kratke scene bo Wim Vanacker, priznani mednarodni strokovnjak s področja scenaristike kratkega filma, svetovalec za scenarij, mentor in gostujoči govorec na različnih delavnicah, filmskih festivalih in platformah za razvoj scenarija kratkega filma. Z letošnjim letom je tudi član komisije za tekmovalni program kratkega filma filmskega festivala v Cannesu in svetovalec pri First Cut Lab. Vanacker se je najprej posvetil študiju psihologije v Belgiji, nato pa z delom na področju odvisnosti od drog nadaljeval v Dublinu. Tri leta kasneje je v Parizu nadaljeval s študijem na EICAR, kjer je naredil dva kratka filma in se nato pridružil zvezi NISI MASA – European Network of Young Cinema kot vodja sekcije za razvoj scenarija. Je tudi projektni vodja pri European Short Pitch, kot scenarist in režiser pa trenutno razvija dva filma: [ˈsɪə.ri.əl ] in Psycho Revisited.

 

LOKACIJA

 

Večdnevna intenzivna delavnica bo letos potekala v dveh sklopih. Najprej v osrednjem delu festivala kratkega filma FeKK – 19. in 20. avgusta in se nato nadaljevala na 16. filmskem festivalu Kino Otok – Isola Cinema – 26. in 27. avgusta. Poleg delavnice se bodo v okviru Kratke scene odvili še spremljevalni dogodki tekom leta, ki bodo odprti za zainteresirano javnost, ter neformalna druženja v krogu filmskih profesionalcev.

 

Delavnica je namenjena tako izkušenim scenaristom/režiserjem, kot tudi tistim, ki se na tovrstno pot šele podajajo.

 

PRIJAVNA DOKUMENTACIJA

- scenarij in sinopsis (v angleškem jeziku)
  - življenjepis z morebitnimi referencami
  - kratko motivacijsko pismo

 

UDELEŽBA NA DELAVNICI IN POGOJI PRIJAVE

- Delovni jezik delavnice bo angleščina;

- vsi izbrani avtorji/ice k delavnici pristopijo s plačilom pristopnine (50€);

- delavnica je namenjena razvoju scenarija za kratke igrane in animirane filme;

- udeleženci/ke bodo pred pričetkom delavnice dobil v vpogled vse scenarije, zaradi nemotenega poteka dela se pričakuje, da so vsi udeleženci/ke seznanjeni s scenariji vseh sodelujočih;

- na delavnico se lahko prijavijo tako projekti, ki še nimajo producenta, kot tudi tisti, ki producenta že imajo;

- udeležba na zaprtem delu delavnice je namenjena le izbranim avtorjem/icam (ne pa tudi producentom);

- stroške nastanitve in prevoza si krije udeleženec/ka sam/a;

- morebitne stroške zaradi neudeležbe delavnice krije udeleženec/ka sam/a.

 

Več informacij na: info@kratkascena.si

 

 

 

Projekt KRATKA SCENA je financiran s pomočjo DSR in ZvezE DSFU.

prijava

Na delavnico se  prijavi s klikom na zgornji gumb ali nam piši na apply@kratkascena.si

 

Širite glas o nas in glejte kratke!

 

kratka scena © 2020

oblikovanje: mashoni

organizatorji:

Društvo Kraken

 

S podporo:

DSR
Zveza DSFU

 

partnerji pri projektu:

Festival kratkega filma FEKK

Muzej sodobne umetnosti MSUM