kratka scena 2022

april-oktober 2022
Ljubljana, Izola, Portorož

SEDMA KRATKA SCENA – prva in edina scenaristična delavnica v Sloveniji, ki je namenjena razvoju scenarijev kratkih igranih in animiranih filmov. Letos prvič poteka v prenovljenem in obogatenem formatu.

 

KAJ JE KRATKA SCENA?

 

Je intenzivna polletna delavnica, ki vključuje spoznavanje teorije in prakse scenaristične obrti, razvoj ideje in pisanje scenarija za kratki film. Del udeležbe na delavnici je tudi priprava na javno predstavitev oziroma pitch projekta. Poteka v obliki individualnega dela z mentorji in dela v skupini z ostalimi udeleženci.

 

Potek delavnice:

- 26.–27. april 2022, Ljubljana

- 3.–5. junij 2022, festival Kino Otok – Isola Cinema, Izola

- 16.–19. avgust 2022, festival FeKK, Ljubljana

- oktober 2022, Ljubljana

- oktober 2022, Festival slovenskega filma, Portorož

 

udeleženci

 

Delavnica je namenjena tako izkušenim scenaristom/režiserjem, kot tudi tistim, ki se na to pot šele podajajo.  Majhno število izbranih udeležencev daje mentorjem možnost za tesnejše in bolj poglobljeno delo na individualni ravni, vsi pa se dobro spoznajo z idejami ostalih sodelujočih, kar omogoči poglobljene in navdihujoče ustvarjalne izmenjave. Med prijavljenimi projekti je bilo izbranih devet udeležencev: Nadina Štefančič, Lenart Sušnik, Nika Otrin, Armin Čulić, Mitja Mlakar, Nika Tomažič, Miha Reja, Lina Eržen, Eva Kučera Šmon.

Preberi več o udeležencih >>

 

mentorji

 

Mentorji za razvoj scenarija so (po abecednem vrstnem redu): Christian Gamst Miller-Harris, Matevž Jerman, Peter Cerovšek in Tanja Hladnik.

Anja Prusnik je mentorica za pripravo na javno predstavitev.

Preberi več o mentorjih >>

 

Več informacij na: info@kratkascena.si

 

Projekt KRATKA SCENA organizira Društvo za uveljavljanje kratkega filma Kraken / Mednarodni festival kratkega filma FeKK.

 

Partnerja projekta sta Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema in SCCA-Ljubljana, Zavod za sodobno umetnost.

Širite glas o nas in glejte kratke!

 

kratka scena © 2022

oblikovanje: mashoni